Fra Slottets Tid – herregården Pederstrup på Lolland 1858-1938

John Erichsen: Fra slottets tid. Museum Lolland-Falster

Fra Slottets Tid fortæller om den lollandske herregård Pederstrup i perioden 1858 til 1938. Historien handler om et drømmeslot, en 60 tønder land stor landskabspark, raceheste i herskabsstalden og ekstravagant livsstil. Den ender med indbo-auktion, godsets salg og indretning af Reventlow-Museet i hovedbygningen.

John Erichsen indleder med Pederstrups blev ombygning til slot i international stil – med tårne, sidefløje og loggia. Ved museets grundlæggelse 1938 blev C.D.F. Reventlows  beskedne empirehus genskabt. Tårnenes opførelse og nedrivning rammerhistorien ind.

Fra Slottets Tid stiller skarpt på et af datidens største godsimperier. På det menneskelige plan er det en skæbnehistorie. Vi oplever aristokratiets Indian Summer og herregårdslivets sidste blomstring, før den gamle samfundsorden gik af lave med verdenskrig, lensafløsning og økonomisk krise.

Fra Slottets Tid er en eksempelstudie fra en periode i herregårdenes historie, vi ikke hører meget om. Herfra kan der trækkes linier til den generelle herregårds- og samfundshistorie. Herregården Pederstrup brød sammen i 1930’erne – i dag lever den videre som museum og myte.

Ny revideret og væsentlig udvidet udgave 83. sider, rigt illustreret, udgivet af Museum Lolland-Falster 2013 – forhandles af museet og Historismus.

Bestil bogen hos HISTORISMUS - klik her

© 2009-2024 HISTORISMUS