Drømmen om Norge

John Erichsen - Drømmen om Norge, 1999DRØMMEN OM NORGE af John Erichsen 1999. Norske huse i Danmark gennem 250 år. Dette er en bog om det århundredgamle fællesskab mellem Norge og Danmark og det venskab, der opstod, da de statsretlige bånd bristede.

Det er en særlig side af dette fællesskab, der her beskrives: De norske tømmerhuse i Danmark i deres djærve enkelthed og ofte med græs på taget – uanset om deres tilstedeværelse skyldes et fyrsteligt indfald, nordmænds generøse tak til danske venner eller sommerhus- og villafolkets drømme om enkel norsk hygge, smuk funktion og en landlig livsstil.

DRØMMEN OM NORGE er således et stykke bygnings- og identitetshistorie, hvor tømmerhusets sjæl og funktion kommer til at udtrykke sider og drømme hos de to broderfolk. Forord af Norges ambassadør i Danmark, Thorvald Stoltenberg. Udgivet på Chr. Ejlers’ forlag 1999, fotografier: Roberto Fortuna, Nationalmuseet, grafisk formgivning: Ole Zøfting-Larsen. 190 s. Pris: 250 kr. (inkl. moms) plus forsendelse.

Bestil bogen hos HISTORISMUS - klik her

© 2009-2024 HISTORISMUS