Herregårde i Danmark – fotografier af Roberto Fortuna

Herregårde i Danmark - fotografier af Roberto FortunaI forbindelse med udgivelse af Nationalmuseets firebinds bogværk HERREGÅRDEN . Menneske – Samfund – Landskab – Bygninger gennemrejste værkets fotograf Roberto Fortuna og billedredaktør John Erichsen i 2003-06 Danmark for at indfange herregårds-miljøet i bred forstand. Et udvalg af de mange billeder blev sammensat til en udstilling, der tegnede et alsidigt portræt af herregården på det tidspunkt.

Udstillingen viste storslåede produktionslandskaber, fornemme hovedbygninger, smukke parker, store avlsgårde og de mange historiske spor, herregården haf afsat i det danske kulturlandskab. Dørene åbnedes også til privaten, hvor man fik et indblik i en verden, der normalt ikke er tilgængelig for offentligheden. Fotografierne var krydret med smukke genstande fra udvalgte danske herregårde.

Udstillingen var tilrettelagt af John Erichsen og mag.art. Luise Skak-Nielsen. Efter præsentationen på Pederstrup 2008 rejste udstillingen til Nationalmuseets jyske ‘filial’ Kongernes Jelling og derfra videre til Djursland, hvor den i 2009 blev vist på Herregårdsmuseet Gammel Estrup.

© 2009-2024 HISTORISMUS