Brødrene Classen

Brødrene Classen – veje til rigdom, magt og udødelighed er udgivet af Det Classenske Fideicommis på forlaget Gyldendal og skrevet af John Erichsen. Forud gik et næsten fireårigt forskningsprojekt. Dette og udgivelsen var finansieret af Fideicommisset i samarbejde med Augustinus Fonden.

Se anmeldelse af Jørgen Lassen, som bl.a. skriver: Det er en meget læseværdig bog, som bringer mange nye oplysninger frem, og undervejs bliver man meget bevidst om det meget omfattende kildemateriale, der ligger til grund. Bogen markerer på fortræffelig vis Fideicommisets 225 års jubilæum, og den kan varmt anbefales.

Se også anmeldelse af Frank Allan Rasmussen, der om forfatterens tolkning skriver: Anmelderen komplimenterer. Det er jo netop her, bogens styrke ligger. Den er en fornøjelse at læse, man bliver klogere på et vigtigt afsnit i Danmarkshistorien, og som læser kommer man virkelig tæt ind på livet af de to brødre Classen.

Læs også Brian Traantoft Rasmussens anmeldelse på Dansk Historisk Fællesråds hjemmeside historie-online hvor han konkluderer: Erichsen har komponeret et velskrevet værk med en imponerende billedside, der fortæller den fascinerende fortælling om to yderst succesfulde brødre. Er man tilhænger af biografier og gerne med hang til arkitektur- og haveanlægshistorie, vil man finde dette værk helt eminent. 

Udkom 14. september 2017.

© 2009-2024 HISTORISMUS